+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: Behçet hastalığı geçirenler

Kadınlar Derneği Başkanı

Behçet hastalığı geçirenler

Arkadaşlar çevresinde ya da kendi Behçet hastalığı geçiren var mı? Damar iltihabıyla ilgili bir rahatsızlık olduğunu biliyorum ama aşamaları nelerdir? Bu hastalığı yaşayan birinin yardımcı olmasını istiyorum.

Yeni Üye
    benim esim behcet hastasiydi 10 yil boyunca bu hastalikla ugrastik .hastaligin adini ögrenmemiz tam 5 yl sürdü .doktorlar kanda iltaplanma var diyerek hapla tedavi etmenin yollarina gittiler ama ne care.bu hastalik
    gin ekstra bir tedavisi yok daha dogrusu vucudun kendi kendine dengelerini bozmasi vede geri düzeltmesi verilen haplar sadece kisiyi normal gündelik aktivitelerini sürdürtüyor. bizim arastirmamiz ve doktorlarin anlattiklari kadari ile ben size kisaca bu hastalik hakkinda bilgi vereyim.bu behcet hastaligi akdenize kiyisi bulunan ülkeler arasinda *** olmasada görülen bir hastalik.bir türk doktorun buldugu bir hastalik türü.(bu arada belirtmem lazim biz yurt disindayiz burdaki doktorlarin dedigini yaziyorum)BU HASTALIK VUCUDA COCUKLUK DÖNEMINDE BASLAYAN VE ""20-25 yaslari arsinda belirtiler gösteriyor 30 yaslarda ***lasiyor ve doktor hap tedavisine basliyor buda adini vermek istemiyorum burada ama bir kortizon hapi hastayi saglikli ve dinc tutuyor bu dönemde ama kortuzonun yan etkileri malum .bu hapta 50 yasindan sonra kemik erimesi yapiyor.simdi gelelim bu hastalik gidiyormu vucuttan gidiyor. kisinin yasi ilerledikce vucut bu hastaligi yavas yavas vucuttan otamatikmen atiyor bu hangi yaslarda oluyor 45 yasndan yada bilemedim 50 yasindan sonra behcet diye bir sey kalmiyor. behcet hastalarina önerebilecegim tek sey beslenmelerine cok dikkat etmeleri bünyeden bünyeye fark eder belki bilmiyorum ama perhiz yapilmasi gereken bir durum yok .diyecegim suki bu hastalik 10-15 sene insani öldürmüyor ama süründürüyor .vucuttan attiktan sonrada cok dinc oluyorsunuz .ben tanimiyorum ama dr. söyledigine göre hastalik tamamen gectikten sonra vucutta belli belirsizde olsa eklem yerlerinde bazi sorunlar yasaniyormus benim esim yasamadi. esim su anda 50 yasinda 5 senedir seytan kulagina kursun gencliginde bile böyle saglikli degildi sizin baska ne ögrenmek istediginizi bilmiyorum sorulariniz olursa tekrar sorun yazin yardimci olacagimiz bilgiler olursa paylasirim

Kadınlar Derneği Başkanı
    Geçmiş olsun sizede ve teşekkürler bilgi verdiğiniz için.Benim 19 yaşındaki kuzenime bu teşhis konuldu ve çok korktuk.Ama doktorlar tedaviye erken başladık kısa süre içerisinde atlatmış olucaksın demişler fakat gözlerinde de kızarma ve sulanma başladı.Bu hastalıkta görme yeteneğini kaybetme gibi bi durum olabiliyormuş,inşallah olmaz.Sizin eşinizde göz kayması ya da buna benzer bir durum yaşadı mı?

Yeni Üye
    göz kaymasi degilde kizariklik oluyordu. agizda yara fazlaydi .ama göz kasintisi fazlasi ile oldu ama görme yetisini kaybeder diye bir sey demedi doktor.bunu ilk duydum korkmayin( hastalik süründürüyor ama bir seyleri kaybettirmiyor). gecmis olsun SABIRLI VE METANETLI OLUN her sey yoluna girerallah sifanizi en kisa zamanda verir insallah

Kadınlar Derneği Başkanı
    Amin sevim hanım, inşallah en kısa zamanda düzelicek. Çok yardımcı oldunuz teşekkür ediyorum.

+ Konu Cevaplama Paneli

Bu Konudaki Etiketler